23/4: MS Midnatsol, kystperler fra Amsterdam - Bergen

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Amsterdam
 • Gyldig fra
  23-04-2019
 • Gyldig til
  30-04-2019
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Flere forskjellige
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 16.695,-
Hurtigruten seiler noen få ganger per sesong langs kysten av Vest-Europa. En av godbitene er strekningen fra Amsterdam til Bergen, hvor ruten går innom riktig flotte kystperler. Denne seilingen tar deg til Amsterdam, Helgoland, Kragerø, Farsund, Lysefjorden og vakre Rosendal i Hardanger før ekspedisjonsreisen avsluttes i Bergen.

Dag 1
Kanalbyen Amsterdam
Nederlands hovedstad er full av severdigheter. Museer som Van Gogh museet, Rijksmuseum og Anne Franks hus er det mest besøkte. Å se Amsterdam fra vannet i en kanalbåt er en fin måte å se mye av byen på kort tid. Dessuten er kanalene en del av byens identitet, og bør absolutt oppleves. Hvis du bare vil nyte bylivet, bør du ta turen innom Leidseplein. På dagtid er det fullt av musikanter, artister og gjøglere. Sett deg på en av fortauskafeene, slapp av og se på bylivet. Albert Cuyp Market er et av Europas største og travleste utendørsmarkeder – det er også helt klart verdt et besøk. Etter at du har utforsket byen, går du om bord på MS Midnatsol og lar eventyret til havs begynne.

Dag 2
Helgoland – små øyer med stor historie
Langt ute i Nordsjøen ligger Helgoland, to små øyer med unik natur og yrende dyreliv. Lummenfelsen er Tysklands minste naturreservat og består av én stein. Den huser til gjengjeld tusenvis av sjøfugler som bruker steinen som hekkeplass. Helgoland har en spennende historie. Opprinnelig ble den grunnlagt av frisere, og i middelalderen var det en havn for pirater. Danskene erobret øya, men så ble den erobret av engelskmenn et par år senere. Senere tok tyskerne over, da britene byttet den mot Zanzibar. Under andre verdenskrig bombet britene øya sønder og sammen, og la husene i grus. I dag brukes øyene stort sett som feriested. Kom i land for å utforske denne fascinerende og smale øya med den spennende historien. 

Dag 3
Slapp av med sjøutsikt
En dag til havs betyr at du kan slappe av på dekk, i panoramasalongen eller bli med på spennende forelesninger. MS Midnatsol har også et velutstyrt trimrom med panoramautsikt og boblebad på dekk – det er bare å nyte dagen på den måten du selv vil.

Dag 4
Kragerø - en sjarmerende perle i Telemark
Sjarmerende Kragerø har en unik skjærgård med over 490 øyer, skjær og holmer – et fantastisk sted å utforske med kajakk. På land kan man si at atmosfæren i byen er en attraksjon i seg selv. Her ligger massevis av kunstutstillinger vegg i vegg med antikkutsalg og hyggelige spesialforretninger. Theodor Kittelsen, den kjente tegneren og maleren, vokste opp i Kragerø. Kittelsenhuset ligger sentralt i byen. Kunstnerkvartalet i Kirkegata er også verdt et besøk. Her kan du se Kragerøs kunstnere i arbeid.
Kystfortet Gunnarsholmen har en spennende historie, da både krigsskip og sjørøvere har truet byen. Ta deg en tur gjennom byen eller bli med på en lengre fottur i dette vakre området.

Dag 5
Kaperbyen Farsund
Farsund har lenge vært kjent som Kaperbyen. Grunnen til dette går tilbake til Napoleonskrigene (1807-1814). Danmark-Norge erklærte krig mot England i 1807. Som et ledd i krigføringen ble det utstedt såkalte kaperbrev til lokalbefolkningen, slik at de lovlig kunne angripe og kapre fiendtlige fartøyer. Uthavnene Loshavn og Eikvåg utenfor Farsund var sentrale steder for kapervirksomheten og de staselige boligene tyder på at det var en innbringende virksomhet for mange. Hvert år arrangeres Kaperdagene i juli – Farsund blir til en skikkelig sjørøverby. Farsund har 10 km med lange, vakre og slående sandstrender hvis du vil nyte strandlivet (eller i hvert fall gå tur langs stranden) og nærværet til havet. Kulturlandskapet er unikt, med store kontraster og spor helt tilbake til yngre steinalder. Kommunen er en av landets rikeste på antall kulturminner. Området har også et interessant fugle- og planteliv.

Dag 6
Nydelig fjordlandskap - Lysefjorden
Denne 40 km lange fjorden har fascinerende fjell som ble formet av de massive isbreene som dekket landet under istiden. Lysefjorden skiller seg fra de andre fjordene i Rogaland, med sin ville og relativt uberørte natur. Fjellene rager høyt langs store deler av Lysefjorden, det høyeste rager mer enn 1000 meter over havet. Kos deg på dekk med utsikten til mektige fjell, Kjerag, Preikestolen, fossefall, kolonier av steinkobber, geiter og avsidesliggende gårder.

Dag 7
Rosendal - lite slott i fjordmunningen
Rosendal er kanskje mest kjent for Baroniet, som er Skandinavias minste slott. Selv om det er veldig lite, er det en av de største attraksjonene på Vestlandet. Rundt slottet ligger en storslått landskapspark med rosehage. Like ved ligger også Kvinnherad Kirke, som er en middelalderkirke i stein fra 1200-tallet. Skipet Gjøa, som Roald Amundsen brukte da han seilte gjennom Nordvestpassasjen, ble også bygget her.

Dag 8
Bergen - ekspedisjonen avsluttes
Etter frokost legger MS Midnatsol til kai i Bergen. Da kan du enten fly hjem, eller utforske den sjarmerende byen mellom de syv fjell. 


MS Midnatsol- lugarer og dekksplan
I2 lugarer (innvendig) ligger på dekk 4, 6 og 7
J2 lugarer (utvendig, begrenset eller ingen utsikt) ligger på dekk 6 og 7
N2 lugarer (utvendig) ligger på dekk 4
P2 lugarer (utvendig Arctic Superior) ligger på dekk 6

Restauranten er på dekk 5
Resepsjonen er på dekk 4
Jacuzzi, sauna og treningsrom er på dekk 9

Tillegg andre doble lugartyper:
J2: 695,- per person
N2: 1295,- per person
P2: 1995,- per person

Tillegg for lugar alene:
Innvendig enkeltlugar: (I) + 2995,-
Utvendig med begrenset / ingen utsikt: (J) + 3795,-
Utvendig enkeltlugar: (N) + 4295,-
Utvendig Arctic Superior: (P) + 5295,-

Inkludert i kystperler fra Amsterdam - Bergen:
• Flyreise fra Oslo Lufthavn direkte til Amsterdam Schipol
• Transport til havnen/skipet i Amsterdam
• Ekspedisjonsreise fra Amsterdam til Bergen med MS Midnatsol 
  (del i innvendig dobbeltlugar)
• Fullpensjon; frokost, lunsj og middag om bord på MS Midnatsol
• Kaffe og te om bord
• Vind- og vannavstøtende jakke
• Erfarent engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger, samt blir med på
  utflukter og aktiviteter
• Ilandstigninger og aktiviteter både om bord og på land
• Flyreise fra Bergen Lufthavn direkte til Oslo Lufthavn

Bestillinger gjort fra og med 1. desember 2018 vil få en ombord-kreditt på kr. 800,- per person. Beløpet kan benyttes til alle kjøp om bord på MS Midnatsol. Beløpet kan ikke veksles inn i kontanter.Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikringer
• Valgfrie utflukter
• Drikke til måltidene
• Bagasjeservice
• Valgfritt tips

Flytider:
23. april, Oslo Lufthavn - Amsterdam 08:10 - 10:00 (lokale tider), SAS
30. april, Bergen Lufthavn - Oslo Lufthavn 17:00 - 17:55, Norwegian
PS! Ønskes andre flytider fra Bergen til Oslo, må dette oppgis ved bestilling.

 

MS Midnatsol
MS Midnatsol jacuzzi
Amsterdam, Netherlands. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
Amsterdam, Netherlands. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
Helgoland-2099624-pixabay
Helgoland-2099621_1920-pixabay
Photo by Alexey Topolyanskiy on Unsplash_Preikestolen
Blomster i Farsund Havn, foto Tore Haus
Blindtarmen i Kragerø, foto Hanne Blesvik Andersen
Bergen - Hurtigruten