27/6-2020 MS Fridtjof Nansen, Kristiansand - Island

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Kristiansand
 • Gyldig fra
  27-06-2020
 • Gyldig til
  08-07-2020
 • Varighet
  12 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Skip
 • Pris
  fra 31.995,-
HURTIGRUTENS NYESTE SKIP - FRIDTJOF NANSEN - OPPLEVELSESCRUISE 2020!

Hurtigrutens nyeste skip besøker totalt 10 havnebyer i løpet av dette ekspedisjonscruiset. Seilingen starter i Kristiansand og går innom Lysefjorden og Geiranger på sin vei til saga-øya Island.

MS Fridtjof Nansen
- er det nyeste tilskuddet i Hurtigrutens flåte av spesialbygde ekspedisjonsskip. Fra og med 2020 vil hun utforske noen av verdens mest spektakulære hjørner. Med Hurtigrutens revolusjonerende hybridteknologi, vil MS Fridtjof Nansen være nesten identisk til søsterskipet MS Roald Amundsen. Den moderne teknologien kombinert med Hurtigrutens 125 års erfaring, vil gjøre en ekspedisjonsreise med MS Fridtjof Nansen til en fantastisk opplevelse; neste generasjon av eventyrreiser enkelt og greit!

 
Dag 1Hamburg, Tyskland
Dag 2Amsterdam (IJmuiden), Nederland
Dag 3Oostende, Belgia
Dag 4Til havs
Dag 5St. Malo, Frankrike
Dag 6Belle Île, Frankrike
Dag 7-8Bordeaux, Frankrike
Dag 9Bilbao, Spania
Dag 10Gijon, Spania
Dag 11La Coruna, Spania
Dag 12Porto, Portugal
Dag 13Lisboa, Portugal22. september - Fly til Hamburg og ombordstigning MS Fridtjof Nansen
Reisen starter på Oslo Lufthavn, med fly til Hamburg. Ved ankomst blir det transport inn til sentrum og kaiområdet hvor MS Fridtjof Nansen venter.
Den nest største byen i Tyskland er en av de grønneste urbane områdene i Europa, med store parker, botaniske hager og naturreservater. Før du går om bord i skipet kan du for eksempel ta en rundtur i byens kanaler på et behagelig kanalcruise.

23. september - Amsterdam (IJmuiden), Nederland - en by med mange kunstskatter
Vi ligger til kai en kort kjøretur fra sentrum av Amsterdam, som har vokst fra å være en landsby i det 13. århundre til en av verdens mest sjarmerende og vitale byer. I Amsterdam blandes fascinerende historie med urban energi. Besøk det berømte kanaldistriktet og nyt kunst i verdensklasse på Rijksmuseum, Rembrandt House eller van Gogh-museet (inngang til enkelte museer bør forhåndsbestilles før avreise for å sikre inngang).

24. september - Oostende, Belgia - Mye mer enn en strandby
Du finner et bredt utvalg av severdigheter i Oostende – vandre gjennom fiskemarkedet, eller ta en tur i fotsporene til sangeren Marvin Gaye. Kanskje du vil nyte et øyeblikk av ro i den vakre, japanske hagen eller på Ostend Art Museum. Historieinteresserte kan vandre gjennom festningene i den beryktede tyske Atlanterhavsvollen.

25. september - Til havs - Gjennom Den engelske kanal
I dag seiler vi gjennom Den engelske kanal, på vei mot St. Malo i Frankrike. Nyt litt tid på dekk, eller bli med ekspertene om bord som inviterer deg til å delta i foredrag og samtaler om de kommende destinasjoner.

26. september - St. Malo, Frankrike - Piratenes by
Saint Malo er litt av et syn fra sjøen, omgitt av ugjennomtrengelige bastioner og grunne strender. Helt siden romertiden har stedet vært et verdifullt festningsverk. Besøk gjerne bymuseet Château Saint Malo og Privateers House fra 1725, hvor du kan lære om lokal pirathistorie.

27. september - Belle Île, Frankrike - En godt bevart fransk hemmelighet
Belle Île er en av Frankrikes vakreste øyer med flotte klipper, sjarmerende tettsteder langs kysten, pastellfargede hus, frodig landskap og steinete kystlinje. Byens skjønnhet har inspirert forfattere som Dumas og malere som Monet. Bli med ekspedisjonsteamet på turer og utflukter, eller utforsk markeder, butikker og severdigheter på egen hånd.

28. - 29. september - Bordeaux, Frankrike - Historie og vingårder
Denne byen er en perfekt blanding av det moderne og det tradisjonelle. Gamlebyen i Bordeaux er verdens største urbane UNESCO verdensarvsted, og har 350 registrerte monumenter og kirker. I nærheten av byen finnes rikelig med imponerende slott og langstrakte vingårder. Vi overnatter her for å oppleve mest mulig i denne flotte byen.

30. september - Bilbao, Spania - Design og historie
Hjertet av Baskerland er sofistikert og fullt av energi, samtidig som området er kjent for sitt avslappede tempo. Casco Viejo, gamlebyen i Bilbao, er full av sjarmerende gater som stammer så langt tilbake som til 1400-tallet, og har et fint marked og mange unike butikker. Andre deler av byen er banebrytende moderne, som det berømte Guggenheim-museet.

1. oktober - Gijon, Spania - Maritim historie
Gijon er gjennomsyret av historie, og området rundt byen er kjent for sine fine oster og cider. Det gamle kvartalet huser det barokke Revillagigedo-palasset, vakre kirker og interessante museer som må utforskes. Nyt en gåtur til Santa Catalina for den spektakulære utsikten, eller en rolig spasertur i den gamle fiskerlandsbyen Cimavilla.

2. oktober - La Coruña, Spania - Arkitektur og historie
Vi vil passere det 55 meter høye Hercules-tårnet, det eldste romerske fyret som fortsatt er i bruk, på vei inn i havnen. Spaser blant minner om den historiske byens gullalder i det 14. århundre, da byen ble rik fordi den var hovedhavnen for pilegrimer på vei til Santiago de Compostela.


3. oktober - Porto, Portugal - Portvinens hjemsted
UNESCOs verdensarvliste sier dette om nydelige Porto: «Et fremragende urbant landskap med en 2000 år gammel historie. Den kontinuerlige veksten ... kan ses i de mange monumentene, fra katedralen med sitt romanske kor, til den neoklassiske børsen og den typisk portugisiske kirken Santa Clara».

4. oktober - Lisboa, hjemreise
Morgenfugler vil bli belønnet med en flott utsikt over Lisboa mens vi seiler oppover elven Tajo og avslutter reisen i Portugals hovedstad.
Flyet til Oslo har avgang ca. klokken 13:30 (med forbehold om endringer, flyprogram 2020 er ikke publisert), og forventet ankomst Oslo Lufhavn fire timer senere. Takk for turen!


MS Fridtjof Nansen - lugarer og dekksplan
De fantastiske omgivelsene Hurtigruten besøker blir reflektert i en vakker og komfortabel interiørdesign. Skandinavisk naturmateriale som granitt, eik, bjørk og ull vil bli brukt til å skape avslappede og stilfulle lugarer og fellesområder. Alle lugarene er utvendige og halvparten har private balkonger, suiter over skipets akter har utendørsboblebad med spektakulær utsikt.

Arctic Superior lugarer på dekk 7 eller 8: er komfortable og romslige, og Arctic Superior lugarer bestilt hos Enjoy Travel har balkong. Fleksible sengeløsninger, sovesofa, TV og andre fasiliteter gjør at dette er en av våre mest populære lugarkategorier. Med en Arctic Superior-lugar følger vannkoker, te og kaffe.
Polar utvendig - flertallet av Polar utvendig lugarene finner du på midterste dekk. De er romslige, har vinduer, fleksible sengeløsninger og TV.
Kategori RR på dekk 4 eller 5: Større l
ugarer på midtre dekk, hvor flertallet er på 20 m², med fleksible sengeløsninger og TV. Merk: denne lugaren blir automatisk bestilt med dobbeltseng. Vennligst informer oss ved bestilling om du vil ha enkeltsenger.

Dekk 11: Observasjonsdekk, løpebane og utendørs gym
Dekk 10: Basseng, bar, salonger og sauna
Dekk 09: Restaurant og lugarer
Dekk 08: Lugarer (Arctic Superior - XT)
Dekk 07: Lugarer (Arctic Superior - XT og Polar utvendig RJ), gym og velvære
Dekk 06: Restaurant dekk, resepsjon, butikk, bibliotek, vitenskapssenter
Dekk 05: Lugarer (Polar utvendig - RR og RS)
Dekk 04: Lugarer (Polar utvendig - RR og RS)
Dekk 03: Medisinsk senter

På hver ekspedisjonsreise finnes det et ekspedisjonsteam, en håndplukket gruppe av spesialister, forskere og eventyrere. De har alle med seg stor kunnskap og erfaring og kommer til å være guider og lære deg mer om sikkerhet, bærekraft og vitenskap. Kjernen i opplevelsen om bord er Nansens Science Center, et sted hvor gjester og ekspedisjonsteamet møtes for å skape en dypere forståelse av områdene som utforskes. Nansen Science Center vil også være ekspedisjonsteamets base.

Etter en dag med utforsking av nye destinasjoner kan du slappe av og samle krefter i den elegante Explorer Lounge, treningsstudio og velværesenter, eller nyt landskapet og solnedgangen på de store innen- og utendørs observasjonsdekkene. Infinity-basseng og boblebad er bare noen av høydepunktene.

Inkludert i reisens pris:
• Flyreise direkte fra Oslo Lufthavn til Hamburg
• Transport fra flyplassen til skipet
• 13 dagers ekspedisjonsreise med MS Fridtjof Nansen, del i utvendig dobbeltlugar (RR-lugar)
• Fullpensjon; frokost, lunsj og middag i hovedrestauranten, inkl. drikke til måltidene
  (skipets øl og vin, brus og mineralvann)
• Kaffe og te om bord hele dagen
• I tillegg til frokost, lunsj og middag tilbys noe å spise tidlig om morgenen og ettermiddagssnack
• Explorer jakke, vind- og vannavstøtende jakke
• Erfarne ekspedisjonsledere som holder faglige foredrag
• Transport fra skipet til flyplassen i Lisboa
• Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at Hurtigruten seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
• Flyreise fra Lisboa til Oslo Lufthavn
EKSTRA BONUS: se nedenfor *

* Ekstra bonus: Ved bestilling hos Enjoy Travel senest 24. mai 2019, vil hver gjest få kr. 1000,- i om bord kreditt. Beløpet kan benyttes til kjøp om bord. Beløpet vil ikke kunne utbetales i kontanter.

Tillegg for annen lugarkategori:
Tillegg for utvendig "Arctic Superior" lugar (med balkong) på dekk 7 eller 8:  fra kr. 9485,- pr person.
(enkeltlugarer kun på forespørsel)

PS: Det forventes ikke at du tipser.

AKTIVITETER OG FORELESNINGER
• Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
• Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene Hurtigruten seiler i
• Gratis vind- og vanntett jakke
• Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
• Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene Hurtigruten besøker
• Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære noe nytt om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
• Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
• Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
• Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
• Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
• Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
• Avskjedsarrangement

Ikke inkludert
• Valgfrie utflukter med Hurtigrutens lokale samarbeidspartnere
• Valgfrie utflukter med Hurtigrutens ekspedisjonsteam, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Bagasjeservice

Merk
Alle planlagte aktiviteter er væravhengige

 

MS Fridtjof Nansen - Hurtigruten
MS Fridtjof Nansen - Hurtigruten - i drift fra 2019
MS Fridtjof Nansen - basseng dekk 11
Amsterdam, Netherlands. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
Oostende_pixabay
English-channel-jim-champion-cc-by-sa-2_0-flickr
Saint Malo, Frankrike_Pixabay
Bordeaux_Pixabay
Bordeaux wine museum-Pixabay
Bilbao_Guggenheim_pixabay
Gijon, Spania_Pixabay
A Coruna, Spain. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
Porto_pixabay
Lisboa, Portugal. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
Arctic Superior - MS Fridtjof Nansen
Polar utvendig - MS Fridtjof Nansen