2/10 - Kystseilas med MS Trollfjord, 8 dager

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Tromsø Langnes
 • Gyldig fra
  02-10-2020
 • Gyldig til
  09-10-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Flere forskjellige
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 12.995,-
Opplev Norges langstrakte og vakre kyst med hurtigruteskipet MS Trollfjord. Denne 8 dagers seilingen starter i Tromsø, og går til Kirkenes og videre sørover til Bergen. Finnmarkskysten begge veier!

På reisen fra Tromsø, via Kirkenes til Bergen besøker Hurtigruten en rekke havner. Dette er en unik måte å oppleve den langstrakte kysten på, fra Nord-Norges artktiske villmark til verdens vakreste øyer og fjorder langs vestkysten. Noen av anløpshavnene er små, men for lokalbefolkningen er Hurtigrutens skip avgjørende for bosetning. I mer enn 125 år har Hurtigrutens skip seilt langs norskekysten. På denne reisen får du oppleve det mektige landskapet og de vakre kystperlene, mens du står ansikt til ansikt med naturlige underverk og ikke minst de lokale innbyggerne.
Dag 1: Tromsø - Skjervøy
Fra Oslo Lufthavn reiser vi direkte til Den Arktiske hovedstaden Tromsø. Her vil du få noen timer til å oppleve byens severdigheter, før skipet seiler om kvelden. Hurtigruten kommer inn til Tromsø ca. kl. 14:30 og seiler kl.18:30.

Dag 2: Øksfjord - Berlevåg
Ett av de nordligste punktene på det europeiske fastlandet passeres i dag - Nordkapp. Når skipet kommer til Honningsvåg har du mulighet for å melde deg på en tur opp på det 307 meter høye platået.

Dag 3: Båtsfjord - Kirkenes - Berlevåg
Om morgenen er endestasjonen nådd. Vi er nå lenger øst enn både Istanbul og St. Petersburg. Skipet anløper Kirkenes kl. 09:00. Skipet kaster loss fra Kirkenes kl. 12:30, og du bør være om bord i god tid før dette. På vei mot Vardø kan du nyte en deilig lunsj etterfulgt av total avslapping og spektakulær utsikt fra dekk eller panoramasalongen. Om ettermiddagen er vi innom Norges østligste havn, Vardø. Dersom været tillater det, blir du invitert til et isbad i det mildt sagt forfriskende havet. Vi seiler langs Varangerhalvøya til Båtsfjord, før vi kommer frem til Berlevåg om kvelden. Her holder Norges mest kjente mannskor til, hovedsakelig bestående av fiskere.

Dag 4: Mehamn - Tromsø
Midt på natten legger vi til kai i Mehamn. Hammerfest ble grunnlagt allerede i 1798. I gamle dager var dette Norges polarhovedstad, og en base for jaktekspedisjoner i Arktis. Her kan du se "Bredegardsstøtten" som ble reist i 1854 til minne om Struves internasjonale landmålinger av jorden. Støtten står på listen over UNESCOs verneverdige kulturminner. Vi fortsetter sørover til Øksfjord. Etter å ha krysset det åpne havet, legger vi til kai i det gamle handelsstedet Skjervøy. Vi kommer til Tromsø i tide for å nyte nattelivet. Det er kanskje ikke like vilt som naturen rundt byen – men spennende og underholdende!

Dag 5: Tromsø - Stamsund
Vi ankommer Harstad om morgenen. Etter et kort stopp settes kursen vestover mot Vesterålen og Risøyhamn. Den smale kanalen Risøyrenna er bare 7 m dyp. Den ble konstruert spesielt for Hurtigruten slik at skipene kunne gå i rute mellom Harstad og Vesterålen. Du kan se sandbankene i det klare, grønne vannet. Øyene i Lofoten og Vesterålen har kanskje den mest spektakulære naturen du får se i løpet av hele reisen. Risøyhamn er en liten bygd med bare 200 innbyggere. Her blir det et kort stopp for å sette av passasjerer, samt levere gods og post. Vi fortsetter via Sortland til Stokmarknes, der Hurtigruten ble grunnlagt for mer enn 125 år siden. Her kan du gå i land og besøke Hurtigruten-museet. Når vi fortsetter sørover, ser det ut som om vi seiler rett inn i fjellveggen. Men fortvil ikke, kapteinen finner en åpning slik at vi får seilt gjennom det trange Raftsundet. Denne 26 km lange passasjen mellom Vesterålen og Lofoten er omkranset av høye fjell på opptil 1000 m. Trollfjorden er havørnens rike – og neste post på programmet. Den sagnomsuste fjorden er bare 2 km lang og 100 m bred, og omringet av majestetiske fjell. Om vinteren seiler ofte kapteinen til inngangen av fjorden. Når vi kommer til Svolvær har du mulighet til å bli med på flere utflukter i Hurtigrutens regi. Fra Svolvær fortsetter vi til Stamsund, der toppene av Lofotveggen rager over oss. Vi forlater denne vakre øygruppen i løpet av kvelden, og setter kursen over Vestfjorden mot fastlandet.

Dag 6: Bodø - Rørvik
Kryssingen av Polarsirkelen på 66°33’ N er et av dagens høydepunkter. Hendelsen blir markert med en smak av arktiske tradisjoner på dekk. Fra dekk kan du se det merkelige fjellet Torghatten, som reiser seg 258 meter over havet. Midt i fjellet er det et gjennomgående hull, 160 meter langt, 35 meter høyt og 20 meter bredt! Hullet ble til under istiden. Et annet høydepunkt er når vi seiler forbi fjellkjeden De Syv Søstre, på mellom 900 og 1000 m. Det er lett å forstå hvordan fjellene har inspirert til gamledagers myter. Vi tar en rask tur innom Nesna, et idyllisk gammelt handelssted, før vi seiler videre til Sandnessjøen. Vegaøyene, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger like ved Sandnessjøen.

Dag 7: Trondheim - Ålesund
I dag får du en mulighet til å utforske Trondheim. Etter en bedre frokost kan du bli med på byvandringen i Trondheim, som er en reise gjennom byens mer enn tusenårige historie. Tilbake på skipet seiler vi ut gjennom vakre Trondheimsfjorden, som er 170 km lang og 25 km bred. Som de fleste andre norske fjorder er den også dyp; 577 m på det dypeste. Underveis vil du forstå hvor mye fisket har betydd for kystkommunene. Kristiansunds beliggenhet har gitt byen sine ressurser gjennom fisket, skipsbygging og oljeindustri. Byen kalles Norges klippfisk-hovedstad grunnet den lange historien med klippfiskeksport. Bli med på utflukten til Atlanterhavsvegen for å se en av Norges mest besøkte turist-attraksjoner. Deretter krysser vi det åpne havet på vei til Molde, Rosenes by, hvor du vil kunne se de stupbratte, spisse fjellene som utgjør Romsdalsalpene.

Dag 8: Ålesund - Bergen
I løpet av natten legger skipet til kai i Ålesund, Torvik og Måløy. Verdens vakreste sjøreise nærmer seg slutten. Før vi legger til kai i Bergen er det fortsatt noen nautiske mil igjen av det fascinerende landskapet. Nyt synet av Nordfjorden under den mektige Jostedalsbreen. Om morgenen har vi et kort stopp i Florø, som er Norges vestligste by. Noen nautiske mil sør for Florø seiler vi forbi innløpet til den vakre Sognefjorden, og deretter den praktfulle skjærgården fra Fedje og vakre Øygarden inn mot Bergen, der reisen ender. 

Følgende er inkludert i reisens pris:
• Flyreise Oslo Lufthavn - Tromsø Lufthavn (morgen)
• Buss til sentrum
• Syv netter om bord på MS Trollfjord, del i innvendig lugar
• Helpensjon om bord på MS Trollfjord
• Flyreise Bergen Lufthavn - Oslo Lufthavn
(ettermiddag)
  Dersom du ønsker en senere avreise fra Bergen, evt. togreise - vennligst forespør om dette ved bestilling av reisen.
• Innsjekket bagasje, samt håndbagasje på flyreisene


Drikke til måltidene er ikke inkludert.
Tillegg for utflukter i regi av Hurtigruten (bestilles om bord).

Tillegg for utvendig dobbeltlugar med redusert utsikt: fra kr. 1495,- per person.
Tillegg for utvendig dobbeltlugar med fri utsikt: fra kr. 2295,- per person.
Tillegg for utvendig Arctic Superior - del i dobbeltlugar fra kr. 3995,- pr person
Tillegg for innvendig enkeltlugar: fra kr. 1995,-.
Tillegg for utvendig enkeltlugar med begrenset utsikt: fra kr. 3495,-.
Tillegg for utvendig enkeltlugar med fri utsikt: fra kr. 4495,-.
Tillegg for utvendig enkeltlugar Arctic Superior: fra kr. 5995,-.
Begrenset antall plasser og begrenset antall enkeltrom/enkeltlugarer.

MS Trollfjord, ©Heidi Knutsen - Guest image, Hurtigruten
MS Trollfjord nærmer seg Hammerfest_Axel M. Mosler_Hurtigruten
Ishavskatedralen, Tromsø
Tromsø_Baard Loeken_www.nordnorge.com
Vakkert lys i horisonten_Guest image_Hurtigruten
Raftsundet
MS Trollfjord, ©Les Frey, Hurtigruten
De 7 søstre, Helgeland. Hurtigruten
Kjeungen fyr, Bjugnfjorden
Nidarosdomen, Trondheim